ART with a heART Home Biografie Schilderijen 3D Book Art Contact
©2014 Ana Hernandez van der Veen
Biography

"Ik woon nu in Nederland, maar ben van origine afkomstig uit El Salvador in Midden-Amerika. een omgeving met prachtige landschappen en vredige plaatsen die een perfect decor vormen voor mijn werk,  


Sinds mijn jeugd ben ik verknocht aan tekenen en schilderen en heb vanaf mijn twaalfde kunstopleidingen gevolgd bij drie gerenommeerde artiesten in mijn land, die, met hun zeer uiteenlopende stijlen en zienswijzen, mij hebben geholpen bij het ontwikkelen van mijn eigen karakteristieke stijl. In mijn leven heb ik aan verschillende tentoonstellingen deelgenomen.

Begonnen met realistische schilderen, heb ik in de afgelopen jaren mijn eigen karakteristieke stijl ontwikkeld, geïnspireerd door mijn eigen ervaringen, culturele wortels en kijk op en opvattingen over het leven. Als u er een label op wilt plakken, zou ik willen stellen dat mijn kunst nu een mix is van naïeve, figuratieve en magisch-surrealistische stijlen. Bij voorkeur werk ik met olieverf, maar ik houd er ook van om te experimenteren met een mix van verfstoffen. Momenteel doe ik mijn meeste werken in acryl.


Mijn Latijns-amerikaanse achtergrond houd ik levend in mijn hart: mijn familie, landschappen, mijn kleurrijke wereld, de zee, tropische flora en fauna, mijn vrolijke jeugd, mijn volk, mijn ups en downs, mijn stille pozen en mijn geloof.

Ik vertaal deze op mijn eigen manier en leg ze vast op het canvas.  Zonder gebruik van woorden streef ik ernaar om een zeer groot deel van mijn wereld aan de overzijde van de oceaan, die diep in mijn hart is geworteld,  te beschrijven en tot uitdrukking te brengen in mijn kunst.


Mijn diepe verlangen is om nieuwe personages te creëren: voornamelijk vrouwen, vrouwen uit mijn land: Latijns-amerikaanse vrouwen, van wie de meeste hard werken en geen vast inkomen hebben, hoe kleurig het decor ook is. Ze herbergen een diep gevoel van treurnis in hun ogen. Deze vrouwen, die niet de kans hadden om onderwijs te volgen en geen normale jeugd hadden omdat ze moesten werken en op te jonge leeftijd moeder werden …


Ze vormen de bron van mijn inspiratie. Aan hen wijd ik van harte mijn hart. "


Lees Verder


Ana Hernandez van der Veen